Woning isoleren Ieper

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ieper? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen als vloerisolatie en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je diverse informatie over isolatie Ieper. We bespreken zaken als isolatie van de zolder en minerale wol. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ieper-8900

 • Lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8900
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek jij de populairste onderdelen om je woning in Ieper te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ieper kan zeer goedkoop beginnend bij € 980 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1775 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ieper kost zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het voordeel is pakweg €980, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal rendabele opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Ieper (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Ieper is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ieper. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€605
(€7250)
€1210
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€210
(€1700)
€340
(€3350)
Spouwmuur€210
(€1525)
€710
(€2500)
€870
(€3325)
HR++ glas€220
(€2075)
€260
(€3625)
€410
(€5150)
isolatie ieper 8900

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ieper?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ieper isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en dat levert gemiddeld op €295 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Ieper

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ieper kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Ieper wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ieper voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Ieper. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment