Woning isoleren Langemark-Poelkapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Langemark-Poelkapelle? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Langemark-Poelkapelle. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van buitenmuren en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-langemark-poelkapelle-8920

 • Lagere energienota
 • Een gezonde leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode8920
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de meest populaire acties om je woning in Langemark-Poelkapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Langemark-Poelkapelle kan erg voordelig (rond de € 830 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €230, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Langemark-Poelkapelle kost zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Je profiteert van pakweg €780 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog meer interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Langemark-Poelkapelle (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van een huis in Langemark-Poelkapelle is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Langemark-Poelkapelle. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€855
(€6150)
€1050
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€245
(€2300)
€400
(€3000)
Spouwmuur€395
(€1150)
€710
(€2200)
€820
(€3275)
HR++ glas€235
(€1975)
€295
(€3250)
€355
(€5175)
isolatie langemark-poelkapelle 8920

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Langemark-Poelkapelle?

Waarom zou ik mijn woning in Langemark-Poelkapelle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Langemark-Poelkapelle

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Langemark-Poelkapelle meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Langemark-Poelkapelle
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Langemark-Poelkapelle wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Langemark-Poelkapelle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Langemark-Poelkapelle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangename warme woning en een veel lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment