Woning isoleren Schore

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schore? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Schore. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-schore-8433

 • Snel terugverdiend
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8433
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Schore te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schore is betaalbaar (vanaf € 900 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Schore kost +/- €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1050. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het rendement is circa €940 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Schore (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Schore is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Schore. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4100)
€655
(€6400)
€1030
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€260
(€1950)
€305
(€3000)
Spouwmuur€195
(€1350)
€490
(€2500)
€905
(€3100)
HR++ glas€220
(€2800)
€325
(€4075)
€350
(€5350)
isolatie schore 8433

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Schore?

Waarom zou ik mijn huis in Schore isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat bespaart tot €290 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Middelkerke

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Middelkerke kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Middelkerke
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Schore wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Schore voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Schore. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment