Woning isoleren Vlissegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vlissegem? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel als bijv. binnenmuren isoleren en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Vlissegem. We bespreken vraagstukken over isolatie van deuren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vlissegem-8421

 • Significant lagere energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode8421
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€170,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Vlissegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vlissegem is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 750 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vlissegem kost plusminus €5500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11200. Je profiteert van grofweg €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vlissegem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Vlissegem is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 op jaarbasis. Op deze website berekenen we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Vlissegem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4250)
€715
(€7400)
€1030
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€205
(€1600)
€375
(€2700)
Spouwmuur€280
(€1050)
€640
(€2150)
€845
(€3575)
HR++ glas€215
(€2550)
€270
(€4175)
€415
(€5200)
isolatie vlissegem 8421

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vlissegem?

Waarom zou ik mijn woning in Vlissegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in De Haan

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente De Haan op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis De Haan
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vlissegem wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vlissegem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Vlissegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment