Woning isoleren Klemskerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Klemskerke? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Klemskerke. Dit kan gaan om items als je spouwmuur isoleren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-klemskerke-8420

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder vervuiling
 • Maak je huis stiller
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode8420
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Klemskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Klemskerke is voordeling (vanaf € 810 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Klemskerke kost om en nabij de €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Hiermee bespaar je circa €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Klemskerke (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van de woning in Klemskerke is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. Dat is dus al gauw €1375 per 12 maanden. Hierna komen we met de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Klemskerke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€695
(€5450)
€960
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€195
(€2600)
€370
(€3500)
Spouwmuur€370
(€1175)
€710
(€2325)
€840
(€3350)
HR++ glas€205
(€2950)
€310
(€3475)
€365
(€5150)
isolatie klemskerke 8420

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Klemskerke?

Waarom moet ook ik mijn huis in Klemskerke isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in De Haan

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente De Haan voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis De Haan
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Klemskerke wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Klemskerke voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Klemskerke. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment