Woning isoleren Slijpe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Slijpe? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals isolatie van de schuur en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Slijpe. Je komt meer te weten over zaken als de binnengevel isoleren en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-slijpe-8433

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8433
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€171,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf vind jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Slijpe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Slijpe is interessant (vanaf zo’n € 720 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1700 en het bespaart circa €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, glaswol, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Slijpe kost je zo’n €5450. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Dit levert op ongeveer €760 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog enkele interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Slijpe (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van de woning in Slijpe kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. Dat komt neer op €1250 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Slijpe. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€695
(€4750)
€1220
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€260
(€1550)
€300
(€2950)
Spouwmuur€315
(€1050)
€490
(€1950)
€805
(€3375)
HR++ glas€200
(€1875)
€290
(€4075)
€440
(€4775)
isolatie slijpe 8433

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Slijpe?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Slijpe isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Mega en Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650, waarbij u een besparing realiseert van €350 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Middelkerke

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Middelkerke voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Middelkerke
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Slijpe wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Slijpe voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Slijpe. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment