Woning isoleren Houtave

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Houtave? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels haalbare maatregelen als de garage isoleren en schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Houtave. Denk aan items als spouwmuurisolatie en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-houtave-8377

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode8377
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna zie je de meest rendabele stappen om je woning in Houtave te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Houtave kan erg voordelig (vanaf plusminus € 790 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1850 en de winst ligt rond de €280, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Houtave kost zo’n €4650. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1150. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het voordeel is circa €800, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere rendabele werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Houtave (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Houtave is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Houtave. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€695
(€5200)
€1220
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€195
(€2150)
€330
(€3300)
Spouwmuur€390
(€1425)
€440
(€2050)
€810
(€3250)
HR++ glas€190
(€2950)
€330
(€3150)
€365
(€5275)
isolatie houtave 8377

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Houtave?

Waarom juist nu mijn huis in Houtave isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050 en besparen tot €320, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Zuienkerke

Met behulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Zuienkerke aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zuienkerke
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Houtave wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Houtave voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Houtave. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment