Woning isoleren Zandvoorde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zandvoorde? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals muren isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Zandvoorde. Bijvoorbeeld onderwerpen als gevelisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-zandvoorde-8400

 • Hoog rendement
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Weinig geluid in de woning
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostende
Postcode8400
Gasverbruik21.830 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Zandvoorde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zandvoorde is goed te betalen (vanaf ongeveer € 770 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1850 en het rendement ligt op zo’n €255, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zandvoorde kost plusminus €5550. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het voordeel is zo’n €890 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zandvoorde (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Zandvoorde is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Zandvoorde. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€785
(€6300)
€1170
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€250
(€2450)
€375
(€3550)
Spouwmuur€270
(€1650)
€420
(€2125)
€855
(€3125)
HR++ glas€235
(€2425)
€290
(€4200)
€350
(€5150)
isolatie zandvoorde 8400

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Zandvoorde?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zandvoorde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en besparen tot €315 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Oostende

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oostende aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oostende
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Via ons stappenplan creëer je een isolatieplan Zandvoorde wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zandvoorde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Zandvoorde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment