Woning isoleren Westende

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Westende? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als isolatie van buitenmuren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Westende. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van deuren en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-westende-8434

 • Lagere energienota
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Geluidswerende werking
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8434
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€171,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest populaire onderdelen om je woning in Westende te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Westende kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 810 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1625 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westende kost zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Het voordeel is zo’n €860 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we verscheidene interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Westende (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Westende is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Westende. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3200)
€825
(€5900)
€1020
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€230
(€1850)
€315
(€3150)
Spouwmuur€305
(€1750)
€740
(€2750)
€860
(€3125)
HR++ glas€240
(€2700)
€335
(€3375)
€365
(€4550)
isolatie westende 8434

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Westende?

Waarom zou ik mijn huis in Westende isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder tref je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Middelkerke

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Middelkerke voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Middelkerke
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Westende wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Westende voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Westende. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment