Woning isoleren Wenduine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wenduine? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je diverse informatie over isolatie Wenduine. We zoomen in op zaken als isolatie van de kruipruimte en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-wenduine-8420

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode8420
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€170,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante manieren om jullie woning in Wenduine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wenduine is betaalbaar (al vanaf +/- € 990 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1875 en de winst ligt rond de €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wenduine kost plusminus €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €980. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Daarmee bespaar je zo’n €960 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Wenduine (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Wenduine kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. Dat komt neer op €1375 per 12 maanden. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Wenduine. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€605
(€4800)
€1200
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€215
(€2100)
€365
(€3050)
Spouwmuur€250
(€725)
€630
(€2000)
€885
(€3650)
HR++ glas€215
(€2000)
€295
(€4275)
€370
(€5275)
isolatie wenduine 8420

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wenduine?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wenduine isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €215 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in De Haan

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente De Haan aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis De Haan
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wenduine wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Wenduine voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wenduine. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment