Woning isoleren Nieuwmunster

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nieuwmunster? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de schuur isoleren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website check je handige informatie over isolatie Nieuwmunster. Je komt meer te weten over zaken als dakisolatie en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-nieuwmunster-8377

 • Uitstekend rendement
 • Een gezonde leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode8377
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna zie je de interessantste toepassingen om jouw woning in Nieuwmunster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwmunster is interessant (vanaf plusminus € 830 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €210, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwmunster kost zo’n €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13500. De winst is om en nabij €860, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog enkele interessante vormen. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Nieuwmunster (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van een woning in Nieuwmunster is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De besparing komt neer op €850 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Nieuwmunster. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€885
(€7500)
€1130
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€170
(€1600)
€315
(€3300)
Spouwmuur€185
(€1400)
€450
(€2400)
€860
(€3325)
HR++ glas€225
(€2900)
€270
(€3850)
€445
(€5075)
isolatie nieuwmunster 8377

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Nieuwmunster?

Waarom moet ook ik mijn huis in Nieuwmunster isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925 en geeft een besparing van €345 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Zuienkerke

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zuienkerke aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zuienkerke
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Nieuwmunster wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuwmunster voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Nieuwmunster. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment