Woning isoleren Taintignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Taintignies? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als isolatie van de bodem of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Taintignies. We zoomen in op zaken als buisisolatie en spouwanker. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-taintignies-7618

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteRumes
Postcode7618
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€173,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Taintignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Taintignies kan zeer goedkoop (vanaf € 930 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, icynene, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Taintignies kost gemiddeld €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1040. De potentiële besparing ligt op €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het voordeel is zo’n €830 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog een aantal rendabele mogelijkheden. Hierna praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Taintignies (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Taintignies is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Taintignies. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€865
(€5350)
€960
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€260
(€2100)
€310
(€3500)
Spouwmuur€330
(€800)
€620
(€2275)
€930
(€3075)
HR++ glas€230
(€2675)
€325
(€4200)
€350
(€4700)
isolatie taintignies 7618

Plaatsen in de buurt:

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Taintignies?

Waarom zou ik mijn huis in Taintignies isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Mega en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en besparen tot €295 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Rumes

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Rumes op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rumes
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan kom je met een isolatieplan Taintignies wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Taintignies voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Taintignies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment