Woning isoleren Moeskroen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Moeskroen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals isolatie van de buitengevel of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Moeskroen. Denk aan onderwerpen als vliering isoleren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-moeskroen-7700

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder problemen met vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteMoeskroen
Postcode7700
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€177,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Moeskroen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Moeskroen kan erg voordelig (plusminus € 710 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €255 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, folie, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Moeskroen kost zo’n €5400. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €980. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13200. Je profiteert van circa €840 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Moeskroen (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Moeskroen is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. De besparing komt neer op €1475 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Moeskroen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3450)
€825
(€5500)
€930
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€225
(€1850)
€385
(€3100)
Spouwmuur€225
(€1625)
€500
(€2000)
€900
(€3625)
HR++ glas€230
(€1900)
€325
(€4300)
€375
(€5000)
isolatie moeskroen 7700

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Moeskroen?

Waarom juist nu mijn huis in Moeskroen isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en dat levert gemiddeld op €310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Moeskroen

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Moeskroen aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Moeskroen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Moeskroen wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Moeskroen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Moeskroen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment