Woning isoleren Maubray

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Maubray? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als triple glas of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Maubray. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals je spouwmuur isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-maubray-7640

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieHenegouwen
GemeenteAntoing
Postcode7640
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de meest interessante acties om een woning in Maubray te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Maubray is betaalbaar (om en nabij de € 740 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven bedragen zo’n €1850 en de besparing loopt op tot €240 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Maubray kost doorgaans €5700. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het voordeel is zo’n €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we diverse interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Maubray (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Maubray is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Maubray. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3600)
€625
(€7500)
€950
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€275
(€1950)
€395
(€3500)
Spouwmuur€200
(€1550)
€480
(€2175)
€790
(€3625)
HR++ glas€250
(€2500)
€330
(€3025)
€370
(€5375)
isolatie maubray 7640

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Maubray?

Waarom juist nu mijn huis in Maubray isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en dat bespaart tot €225 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website check je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Antoing

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Antoing in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antoing
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Maubray wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Maubray voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Maubray. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden jou een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment