Woning isoleren Laplaigne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Laplaigne? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties als bijv. de gevel isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Laplaigne. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de zolder en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-laplaigne-7622

 • Snelle terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Beperking geluiden van buiten
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7622
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€167,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf lees jij de meest toegepaste stappen om je woning in Laplaigne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Laplaigne is betaalbaar (vanaf plusminus € 910 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €2000 en de winst ligt rond de €260 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Laplaigne kost doorgaans €4550. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je ong. €790, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog meer interessante oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Laplaigne (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Laplaigne is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. Dat is dus al gauw €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Laplaigne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€685
(€5700)
€1170
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€175
(€2000)
€365
(€3000)
Spouwmuur€300
(€1675)
€730
(€2225)
€850
(€3025)
HR++ glas€205
(€2575)
€280
(€3975)
€355
(€5250)
isolatie laplaigne 7622

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Laplaigne?

Waarom zou ik mijn woning in Laplaigne isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en besparen tot €275, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Brunehaut

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Brunehaut meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Laplaigne wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Laplaigne voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Laplaigne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment