Woning isoleren Beauwelz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beauwelz? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen als de bodem isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Beauwelz. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-beauwelz-6594

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode6594
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€160,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind jij de meest rendabele acties om een woning in Beauwelz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beauwelz is goed te betalen (ongeveer € 770 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en het rendement ligt op zo’n €195, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Beauwelz kost plusminus €4450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het rendement is al snel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het rendement is plusminus €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Beauwelz (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Beauwelz kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat komt neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Beauwelz. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4300)
€875
(€5900)
€1220
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€260
(€1700)
€360
(€2700)
Spouwmuur€195
(€750)
€570
(€1925)
€830
(€3625)
HR++ glas€220
(€2925)
€330
(€3075)
€355
(€5400)
isolatie beauwelz 6594

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Beauwelz?

Waarom mijn woning in Beauwelz isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Momignies

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Momignies aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Momignies
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beauwelz wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beauwelz voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Beauwelz. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment