Woning isoleren Monceau-Imbrechies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Monceau-Imbrechies? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals dubbel glas en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Monceau-Imbrechies. We bespreken vraagstukken over vloerisolatie en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-monceau-imbrechies-6592

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode6592
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€160,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Monceau-Imbrechies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Monceau-Imbrechies kan erg voordelig (vanaf plusminus € 740 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1775 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Monceau-Imbrechies kost om en nabij de €5000. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is om en nabij €860, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we nog enkele rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Monceau-Imbrechies (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Monceau-Imbrechies kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 p/jaar. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Monceau-Imbrechies. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4250)
€685
(€5050)
€1000
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€225
(€2250)
€355
(€2700)
Spouwmuur€210
(€1200)
€630
(€2775)
€780
(€3500)
HR++ glas€195
(€2075)
€295
(€3200)
€360
(€4450)
isolatie monceau-imbrechies 6592

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Monceau-Imbrechies?

Waarom juist nu mijn huis in Monceau-Imbrechies isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725, dat betekent een winst van 295, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Momignies

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Momignies op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Momignies
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Monceau-Imbrechies wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Monceau-Imbrechies voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Monceau-Imbrechies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment