Woning isoleren Momignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Momignies? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Momignies. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-momignies-6590

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Erkende uitvoerders

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode6590
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest populaire manieren om jouw woning in Momignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Momignies kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 870 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €225 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Momignies kost ongeveer €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Je profiteert van om en nabij €780, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we allerlei populaire alternatieven. Hieronder benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Momignies (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Momignies kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per 12 maanden. Hierna komen we met de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Momignies. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4050)
€765
(€5300)
€1030
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€180
(€2500)
€315
(€3450)
Spouwmuur€340
(€1450)
€730
(€2600)
€810
(€3425)
HR++ glas€240
(€2775)
€260
(€3525)
€435
(€4850)
isolatie momignies 6590

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Momignies?

Wat is het voordeel van mijn woning in Momignies isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en besparen tot €255 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Momignies

Met hulp van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Momignies aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Momignies
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Momignies wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Momignies voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Momignies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment