Woning isoleren Merbes-Sainte-Marie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Merbes-Sainte-Marie? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Merbes-Sainte-Marie. We gaan aan de slag met vraagstukken over dakisolatie en subsidie Isolatie februari 2024. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-merbes-sainte-marie-6567

 • Uitstekend rendement
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Zet het milieu op 1
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteMerbes-Le-Château
Postcode6567
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€160,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de populairste onderdelen om jullie woning in Merbes-Sainte-Marie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Merbes-Sainte-Marie is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 980 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1725 en het rendement ligt op zo’n €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Merbes-Sainte-Marie kost ongeveer €4500. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12000. Dit levert op circa €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Merbes-Sainte-Marie (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van de woning in Merbes-Sainte-Marie kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. De besparing komt neer op €1100 (jaarlijks). Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Merbes-Sainte-Marie. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€855
(€5350)
€1140
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€275
(€2400)
€380
(€3600)
Spouwmuur€395
(€1575)
€420
(€2575)
€885
(€3550)
HR++ glas€240
(€2175)
€265
(€3475)
€400
(€4900)
isolatie merbes-sainte-marie 6567

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Merbes-Sainte-Marie?

Wat is het voordeel van mijn woning in Merbes-Sainte-Marie isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Hubo, Big Mat, Brico, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Merbes-Le-Château

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Merbes-Le-Château aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merbes-Le-Château
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Merbes-Sainte-Marie wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Merbes-Sainte-Marie voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Merbes-Sainte-Marie. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment