Woning isoleren Fontaine-Valmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Fontaine-Valmont? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen als isolatie van de vloer en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Fontaine-Valmont. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-fontaine-valmont-6567

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Reductie geluid
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteMerbes-Le-Château
Postcode6567
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€166,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de interessantste toepassingen om een woning in Fontaine-Valmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Fontaine-Valmont is aantrekkelijk (om en nabij de € 820 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €225 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Fontaine-Valmont kost zo’n €5900. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Het rendement is al snel €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het voordeel is grofweg €940 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we verschillende aantrekkelijke vormen. Hierna praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Fontaine-Valmont (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Fontaine-Valmont is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Fontaine-Valmont. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4250)
€785
(€6550)
€1150
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€215
(€2300)
€310
(€2900)
Spouwmuur€345
(€1325)
€580
(€2250)
€830
(€3650)
HR++ glas€250
(€2950)
€280
(€4275)
€365
(€4425)
isolatie fontaine-valmont 6567

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Fontaine-Valmont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Fontaine-Valmont isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Merbes-Le-Château

Via een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Merbes-Le-Château kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merbes-Le-Château
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Fontaine-Valmont wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Fontaine-Valmont voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Fontaine-Valmont. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een lekker warm huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment