Woning isoleren Saint-Denis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Saint-Denis? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als spouwmuurisolatie of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Saint-Denis. Je kunt denken aan items als schuin dak isoleren en steenwol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-saint-denis-7034

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7034
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€163,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Saint-Denis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Saint-Denis is goed te betalen beginnend bij € 780 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1725 en het bespaart circa €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Saint-Denis kost doorgaans €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Het voordeel is grofweg €840, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er verschillende mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Saint-Denis (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Saint-Denis kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 op jaarbasis. Onderstaand komen we met de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Saint-Denis. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€785
(€4700)
€1230
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€265
(€2400)
€370
(€3150)
Spouwmuur€200
(€1550)
€580
(€2650)
€930
(€3575)
HR++ glas€230
(€2500)
€310
(€3250)
€450
(€4925)
isolatie saint-denis 7034

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Saint-Denis?

Waarom moet ook ik mijn huis in Saint-Denis isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, waarbij u een besparing realiseert van €210 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Hubo, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Mons

Mede door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Mons aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Saint-Denis wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Saint-Denis voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Saint-Denis. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment