Woning isoleren Ciply

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ciply? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties als isolatie van de zolder of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Ciply. We staan stil bij zaken als radiatorfolie en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ciply-7024

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7024
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de interessantste toepassingen om een woning in Ciply te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ciply is goed te betalen (rond de € 870 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1600 en het bespaart circa €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ciply kost ongeveer €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11600. Je profiteert van zo’n €910 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog meer alternatieve vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Ciply (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Ciply is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 p/jaar. Op deze website tref je de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ciply. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3750)
€865
(€6350)
€990
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€205
(€1550)
€375
(€3150)
Spouwmuur€290
(€725)
€500
(€2125)
€895
(€3325)
HR++ glas€220
(€2425)
€270
(€3350)
€350
(€4925)
isolatie ciply 7024

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ciply?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ciply isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125 en dat levert gemiddeld op €280 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder tref je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Mons

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Mons aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ciply wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Ciply voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Ciply. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment