Woning isoleren Mons

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mons? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Mons. We bespreken items als triple glas en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-mons-7000

 • Lagere stookkosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Maak je huis stiller
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7000
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€173,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check je de interessantste toepassingen om je woning in Mons te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mons is interessant (al vanaf € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1625 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Mons kost plusminus €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Hiermee bespaar je zo’n €830 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we allerlei interessante vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Mons (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Mons is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. De besparing komt neer op €1325 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Mons. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3650)
€635
(€7500)
€1180
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€205
(€2300)
€300
(€2900)
Spouwmuur€400
(€1600)
€430
(€2100)
€870
(€3425)
HR++ glas€240
(€1875)
€325
(€3675)
€380
(€4875)
isolatie mons 7000

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mons?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mons isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225, dat betekent een winst van 200 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Mons

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Mons voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mons wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Mons voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Mons. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment