Woning isoleren Hyon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hyon? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Hyon. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hyon-7022

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7022
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand tref jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Hyon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hyon is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 750 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €260 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hyon kost gemiddeld €5150. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Daarmee bespaar je zo’n €850 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Hyon (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Hyon is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hyon. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€805
(€7500)
€1160
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€205
(€2600)
€390
(€3600)
Spouwmuur€285
(€950)
€580
(€2675)
€835
(€3025)
HR++ glas€240
(€1975)
€275
(€4200)
€355
(€5200)
isolatie hyon 7022

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hyon?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hyon isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat levert gemiddeld op €320 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Hubo, Dema, Brico. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Mons

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Mons kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Hyon wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hyon voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hyon. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment