Woning isoleren Villers-Saint-Ghislain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Villers-Saint-Ghislain? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Villers-Saint-Ghislain. We staan stil bij topics als isolatie van schuine dak en thermische bruggen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-villers-saint-ghislain-7031

 • Aantrekkelijk rendement
 • Meer controle in de woning
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7031
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek je de meest rendabele toepassingen om een woning in Villers-Saint-Ghislain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Saint-Ghislain is goedkoop (al vanaf € 780 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1675 en de besparing loopt op tot €245 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, dekens, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Villers-Saint-Ghislain kost plusminus €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11100. Daarmee bespaar je ongeveer €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal populaire uitvoeringen. Hierna bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Villers-Saint-Ghislain (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Villers-Saint-Ghislain is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Hieronder tref je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Villers-Saint-Ghislain. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4000)
€585
(€6150)
€920
(€9800)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€220
(€2400)
€385
(€2950)
Spouwmuur€280
(€1300)
€460
(€2300)
€885
(€3075)
HR++ glas€190
(€2650)
€310
(€3425)
€400
(€5275)
isolatie villers-saint-ghislain 7031

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Villers-Saint-Ghislain?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Villers-Saint-Ghislain isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en besparen tot €335 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Mons

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Mons voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Villers-Saint-Ghislain wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Villers-Saint-Ghislain voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Villers-Saint-Ghislain. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment