Woning isoleren Moorslede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Moorslede? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vliering en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met bruikbare informatie over isolatie Moorslede. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-moorslede-8890

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMoorslede
Postcode8890
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€165,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de meest interessante acties om jouw woning in Moorslede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Moorslede kan erg voordelig (ongeveer € 930 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €235 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1875 en het rendement ligt op zo’n €190 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Moorslede kost gemiddeld €5250. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Het rendement is al snel €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het rendement is ongeveer €800 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Moorslede (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Moorslede is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per jaar. Onderstaand ontdek je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Moorslede. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€675
(€7300)
€1190
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€290
(€1650)
€305
(€3450)
Spouwmuur€295
(€725)
€560
(€2575)
€800
(€3500)
HR++ glas€200
(€1925)
€265
(€3275)
€410
(€5125)
isolatie moorslede 8890

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Moorslede?

Waarom mijn woning in Moorslede isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en besparen tot €255 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Moorslede

Mede door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Moorslede voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Moorslede
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Moorslede wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Moorslede voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Moorslede. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment