Woning isoleren Ledegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ledegem? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als binnenmuren isoleren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Ledegem. Bijvoorbeeld vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ledegem-8880

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettige leefomgeving
 • Goed voor het milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLedegem
Postcode8880
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna achterhaal je de meest toegepaste manieren om je woning in Ledegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ledegem is voordeling (rond de € 890 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ledegem kost plusminus €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Hiermee bespaar je om en nabij €950 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. Hierna benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ledegem (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw woning in Ledegem kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ledegem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€715
(€4600)
€1100
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€220
(€2100)
€330
(€2900)
Spouwmuur€305
(€725)
€690
(€2400)
€885
(€3025)
HR++ glas€230
(€2050)
€300
(€3975)
€450
(€4700)
isolatie ledegem 8880

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ledegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ledegem isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en geeft een besparing van €300 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Ledegem

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ledegem voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ledegem
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Ledegem wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Ledegem voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Ledegem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment