Woning isoleren Dadizele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dadizele? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties als schuin dak isoleren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Dadizele. Denk aan vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-dadizele-8890

 • Lagere energienota
 • Een prettig wooncomfort
 • Een verantwoorde warme woning
 • Brandbeschermend
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMoorslede
Postcode8890
Gasverbruik23.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€176,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de populairste stappen om je woning in Dadizele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dadizele is voordeling (vanaf plusminus € 710 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, steenwol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Dadizele kost +/- €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het rendement is ongeveer €990, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we nog enkele interessante oplossingen. Hierna bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Dadizele (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Dadizele kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Dadizele. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€755
(€6650)
€1230
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€290
(€1850)
€390
(€3250)
Spouwmuur€395
(€1200)
€490
(€2075)
€845
(€3050)
HR++ glas€190
(€2775)
€300
(€4250)
€355
(€5075)
isolatie dadizele 8890

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Dadizele?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Dadizele isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en dat bespaart tot €250 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Dema, Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Moorslede

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Moorslede in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Moorslede
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Dadizele wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Dadizele voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Dadizele. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment