Woning isoleren Malonne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Malonne? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Malonne. We staan stil bij onderwerpen als de buitengevel isoleren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-malonne-5020

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van vocht
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5020
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€164,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop bekijk je de interessantste onderdelen om een woning in Malonne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Malonne kan erg voordelig (vanaf € 840 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1850 en de besparing loopt op tot €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Malonne kost gemiddeld €4700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Je profiteert van ongeveer €940 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Malonne (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Malonne is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Malonne. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€885
(€6650)
€1110
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€195
(€1900)
€345
(€3100)
Spouwmuur€255
(€1675)
€640
(€2275)
€940
(€3000)
HR++ glas€205
(€2475)
€285
(€4075)
€375
(€5100)
isolatie malonne 5020

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Malonne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Malonne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450, dat betekent een winst van 220 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Namur

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Namur aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Malonne wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Malonne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Malonne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment