Woning isoleren Namur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Namur? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen als de buitengevel isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Namur. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de schuur en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-namur-5000

 • Hoog rendement
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder last van ongedierte
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5000
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€171,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Namur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Namur is voordeling (ongeveer € 930 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1800 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Namur kost om en nabij de €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13500. De winst is ong. €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we verscheidene rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Namur (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Namur kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Namur. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3650)
€635
(€6550)
€910
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€205
(€1600)
€380
(€3350)
Spouwmuur€180
(€1275)
€440
(€2450)
€880
(€3475)
HR++ glas€225
(€2200)
€315
(€3750)
€355
(€4625)
isolatie namur 5000

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Namur?

Waarom juist nu mijn huis in Namur isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en geeft een besparing van €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Namur

Dankzij de huidige premies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Namur aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Namur wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Namur voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Namur. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment