Woning isoleren Bra

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bra? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de schuur isoleren of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Bra. We zoomen in op onderwerpen als deuren isoleren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bra-4990

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Geen vochtproblemen
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteLierneux
Postcode4990
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€163,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal jij de populairste onderdelen om een woning in Bra te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bra is aantrekkelijk (plusminus € 860 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bra kost doorgaans €5350. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het voordeel is grofweg €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er diverse populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bra (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Bra is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bra. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3550)
€635
(€5750)
€1180
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€290
(€2650)
€375
(€3100)
Spouwmuur€365
(€1650)
€640
(€2525)
€825
(€3175)
HR++ glas€250
(€2200)
€320
(€4150)
€380
(€4450)
isolatie bra 4990

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bra?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bra isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als OCTA+ en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500, dat betekent een winst van 250 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Lierneux

Door te profiteren van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lierneux meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lierneux
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Bra wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bra voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Bra. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en bespaart veel energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment