Woning isoleren Wanne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wanne? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als isolatie van de vloer en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Wanne. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als de buitengevel isoleren en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wanne-4980

 • Structureel lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLuik
GemeenteTrois-Ponts
Postcode4980
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€162,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal je de meest populaire stappen om een woning in Wanne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wanne is goedkoop (om en nabij de € 820 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wanne kost ongeveer €4500. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1070. De besparing loopt op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. Hiermee bespaar je circa €980 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Wanne (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Wanne is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat komt neer op €1425 (jaarlijks). Op deze website tref je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Wanne. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€705
(€4800)
€1050
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€170
(€2200)
€300
(€2800)
Spouwmuur€340
(€1275)
€610
(€2375)
€910
(€3150)
HR++ glas€195
(€1850)
€320
(€3025)
€405
(€5075)
isolatie wanne 4980

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Wanne?

Waarom zou ik mijn huis in Wanne isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en dat bespaart tot €235 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende acties als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Trois-Ponts

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Trois-Ponts op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Trois-Ponts
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Wanne wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wanne voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Wanne. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment