Woning isoleren Chevron

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Chevron? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Chevron. Je kunt denken aan topics als dakisolatie en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-chevron-4987

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuik
GemeenteStoumont
Postcode4987
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€162,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Chevron te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Chevron is aantrekkelijk (rond de € 840 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Chevron kost zo’n €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12900. Het voordeel is om en nabij €940 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele alternatieve vormen. Hierna behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Chevron (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Chevron is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. De besparing komt neer op €1150 p/jaar. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Chevron. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€785
(€4950)
€1110
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€245
(€1950)
€320
(€3000)
Spouwmuur€270
(€775)
€510
(€2600)
€940
(€3475)
HR++ glas€210
(€2625)
€320
(€3800)
€370
(€5000)
isolatie chevron 4987

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Chevron?

Waarom mijn woning in Chevron isoleren?

Een goede woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en dat levert gemiddeld op €285 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse acties als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Stoumont

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Stoumont kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stoumont
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Chevron wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Chevron voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Chevron. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen leiden tot een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment