Woning isoleren Belgrade

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Belgrade? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals gevelisolatie of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je diverse informatie over isolatie Belgrade. Je komt meer te weten over items als plat dak isoleren en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-belgrade-5001

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5001
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€163,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Belgrade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Belgrade is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 920 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €210 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €185 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Belgrade kost om en nabij de €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Je profiteert van om en nabij €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Belgrade (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Belgrade kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Belgrade. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€645
(€7000)
€990
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€180
(€2350)
€385
(€2950)
Spouwmuur€375
(€1575)
€660
(€2725)
€890
(€3550)
HR++ glas€200
(€2975)
€330
(€4225)
€350
(€5300)
isolatie belgrade 5001

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Belgrade?

Waarom moet ook ik mijn huis in Belgrade isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Luminus en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en besparen tot €305 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Namur

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Namur in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Belgrade wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Belgrade voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Belgrade. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment