Woning isoleren Edegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Edegem? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals isolatie buitenkant gevel en isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Edegem. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de bodem en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-edegem-2650

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Groene investering
 • Relatief snel te plaatsen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteEdegem
Postcode2650
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€168,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref jij de interessantste acties om jouw woning in Edegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Edegem kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 730 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Edegem kost +/- €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het rendement is zo’n €880, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere interessante oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Edegem (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Edegem kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar. Hierna vind je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Edegem. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€835
(€6950)
€1130
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€175
(€2000)
€315
(€3050)
Spouwmuur€315
(€1675)
€710
(€2325)
€880
(€3150)
HR++ glas€240
(€1875)
€305
(€3300)
€435
(€4725)
isolatie edegem 2650

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Edegem?

Waarom mijn woning in Edegem isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €300, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Edegem

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Edegem meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Edegem
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Edegem wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Edegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Edegem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment