Woning isoleren Spiere-Helkijn

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Spiere-Helkijn? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Spiere-Helkijn. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van de garage en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-spiere-helkijn-8587

 • Lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteSpiere-Helkijn
Postcode8587
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind jij de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Spiere-Helkijn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Spiere-Helkijn is voordeling (om en nabij de € 860 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Spiere-Helkijn kost om en nabij de €5150. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13200. Dit levert op zo’n €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog een aantal rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Spiere-Helkijn (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Spiere-Helkijn is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De besparing komt neer op €1025 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Spiere-Helkijn. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€835
(€6250)
€940
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€190
(€2200)
€310
(€3000)
Spouwmuur€180
(€1475)
€470
(€2200)
€870
(€3225)
HR++ glas€210
(€2025)
€270
(€3700)
€440
(€5125)
isolatie spiere-helkijn 8587

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Spiere-Helkijn?

Waarom moet ook ik mijn huis in Spiere-Helkijn isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Luminus of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Spiere-Helkijn

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Spiere-Helkijn voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Spiere-Helkijn
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Spiere-Helkijn wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Spiere-Helkijn voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Spiere-Helkijn. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment