Woning isoleren Sint-Joris

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Joris? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel zoals plat dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Sint-Joris. Dit kan gaan om onderwerpen als triple glas en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sint-joris-8620

 • Veel geld besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode8620
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje achterhaal jij de populairste acties om jullie woning in Sint-Joris te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Joris is aantrekkelijk (om en nabij de € 940 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €220 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, glaswol, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Joris kost +/- €5100. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Hiermee bespaar je plusminus €990 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal populaire opties. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Joris (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Sint-Joris is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Op deze pagina check je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Joris. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€755
(€4900)
€1180
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€175
(€2100)
€360
(€3000)
Spouwmuur€310
(€1600)
€620
(€2125)
€795
(€3375)
HR++ glas€190
(€2350)
€270
(€3675)
€360
(€4800)
isolatie sint-joris 8620

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Joris?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Joris isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en dat bespaart tot €320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Nieuwpoort

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Nieuwpoort voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nieuwpoort
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Sint-Joris wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint-Joris voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Joris. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment