Woning isoleren Ramskapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ramskapelle? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering als de binnengevel isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met waardevolle informatie over isolatie Ramskapelle. Je komt meer te weten over items als tochtwering en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ramskapelle-8620

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode8620
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check je de meest interessante manieren om jullie woning in Ramskapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ramskapelle is voordeling beginnend bij € 860 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1625 en het rendement ligt op zo’n €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ramskapelle kost gemiddeld €5200. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12500. Je profiteert van plusminus €830 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we nog enkele populaire werkzaamheden. Hierna beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Ramskapelle (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Ramskapelle is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ramskapelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3150)
€705
(€5950)
€1090
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€195
(€1550)
€350
(€3600)
Spouwmuur€175
(€1200)
€680
(€1925)
€915
(€3675)
HR++ glas€240
(€2025)
€290
(€4125)
€395
(€5400)
isolatie ramskapelle 8620

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ramskapelle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ramskapelle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Nieuwpoort

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Nieuwpoort meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nieuwpoort
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ramskapelle wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ramskapelle voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Ramskapelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment