Woning isoleren Kessel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kessel? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Kessel. We bespreken items als schuin dak isoleren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-kessel-2560

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode2560
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€173,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Kessel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kessel kan erg voordelig (om en nabij de € 880 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn gemiddeld €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €245, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kessel kost je zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Hiermee bespaar je om en nabij €760 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verscheidene populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Kessel (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Kessel kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2325 m3. Dat is dus al gauw €1125 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Kessel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3200)
€755
(€7350)
€1180
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€240
(€2300)
€345
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1675)
€500
(€2250)
€830
(€3325)
HR++ glas€250
(€2025)
€310
(€3825)
€450
(€5225)
isolatie kessel 2560

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kessel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Kessel isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Watz of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en besparen tot €325 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Nijlen

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Nijlen in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nijlen
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Kessel wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Kessel voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Kessel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment