Woning isoleren Nijlen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nijlen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen zoals schuin dak isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Nijlen. Je kunt denken aan items als deuren isoleren en Rc-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-nijlen-2560

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Milieubewuste keuze
 • Weinig geluid in de woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieAntwerpen
GemeenteNijlen
Postcode2560
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€167,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Nijlen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nijlen is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 940 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €255 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1950 en de besparing loopt op tot €285 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nijlen kost om en nabij de €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Je profiteert van zo’n €900, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we verscheidene interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Nijlen (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Nijlen is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per jaar. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Nijlen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€655
(€4750)
€980
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€215
(€1850)
€310
(€3400)
Spouwmuur€305
(€800)
€620
(€2475)
€920
(€3225)
HR++ glas€230
(€1950)
€310
(€3950)
€445
(€4775)
isolatie nijlen 2560

Plaatsen in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Nijlen?

Waarom mijn woning in Nijlen isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat bespaart tot €220, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Nijlen

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Nijlen in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nijlen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nijlen wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Nijlen voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nijlen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment