Woning isoleren Tielen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tielen? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je handige informatie over isolatie Tielen. We staan stil bij vraagstukken over de vloer isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tielen-2460

  • Ieder jaar honderden euro’s besparen
  • Een optimaal binnenklimaat
  • Energie uit een onuitputtelijke bron
  • Beperking geluiden van buiten
  • Altijd plaatselijke experts

ProvincieAntwerpen
GemeenteKasterlee
Postcode2460
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Tielen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tielen is betaalbaar (al vanaf +/- € 950 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tielen kost +/- €5350. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13500. De winst is circa €970, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste opties.

  • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
  • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
  • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
  • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
  • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Tielen (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere wereld? Isoleren van jouw woning in Tielen kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Tielen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€755
(€5400)
€1230
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€285
(€2450)
€400
(€2850)
Spouwmuur€295
(€1100)
€550
(€2625)
€905
(€3150)
HR++ glas€190
(€2525)
€310
(€3250)
€440
(€4700)
isolatie tielen 2460

Populaire Isolatiemerken:

  • Rockwool
  • Isover
  • NMC
  • Kingspan Unidek
  • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Tielen?

Waarom mijn woning in Tielen isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat bespaart tot €285 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

  • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
  • PUR: het is goed waterafstotend
  • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
  • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
  • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
  • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
  • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Kasterlee

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

  • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
  • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Kasterlee aanbiedt.
  • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
  • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
  • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
  • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kasterlee
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tielen wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Uitgangspunt

    Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tielen voor een speciaal consult.

  2. Hoeveel mag het kosten?

    Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

  3. Installateurs vergelijken

    Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Tielen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

  4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

    Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

  5. Voldoende ventileren

    In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment