Woning isoleren Heist-Op-Den-Berg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heist-Op-Den-Berg? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je waardevolle informatie over isolatie Heist-Op-Den-Berg. Denk aan thema’s als schuin dak isoleren en glaswol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-heist-op-den-berg-2220

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2220
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€168,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal jij de meest rendabele stappen om een woning in Heist-Op-Den-Berg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heist-Op-Den-Berg is goed te betalen (al vanaf +/- € 720 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €215, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Heist-Op-Den-Berg kost ongeveer €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12300. Het rendement is ongeveer €800 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er meerdere interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Heist-Op-Den-Berg (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Heist-Op-Den-Berg is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar. Onderstaand check je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Heist-Op-Den-Berg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€785
(€6450)
€1070
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€245
(€2500)
€395
(€3550)
Spouwmuur€245
(€1525)
€630
(€2325)
€870
(€3050)
HR++ glas€200
(€2775)
€270
(€3025)
€370
(€4750)
isolatie heist-op-den-berg 2220

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Heist-Op-Den-Berg?

Waarom zou ik mijn huis in Heist-Op-Den-Berg isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125 en dat levert gemiddeld op €200 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna tref je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Heist-Op-Den-Berg

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Heist-Op-Den-Berg op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heist-Op-Den-Berg
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Heist-Op-Den-Berg wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heist-Op-Den-Berg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Heist-Op-Den-Berg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment