Woning isoleren Herentals

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Herentals? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering als de binnengevel isoleren en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Herentals. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-herentals-2200

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Weinig geluid in de woning
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerentals
Postcode2200
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€168,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de meest toegepaste methodes om je woning in Herentals te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Herentals is goed te betalen beginnend bij € 820 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1700 en de besparing loopt op tot €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Herentals kost zo’n €4900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12000. Je profiteert van pakweg €970, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Herentals (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Herentals is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 op jaarbasis. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Herentals. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3100)
€645
(€6200)
€920
(€9900)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€205
(€2450)
€350
(€3500)
Spouwmuur€215
(€1250)
€560
(€2175)
€930
(€3600)
HR++ glas€245
(€1825)
€315
(€3950)
€440
(€5300)
isolatie herentals 2200

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Herentals?

Wat is het voordeel van mijn woning in Herentals isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, dat betekent een winst van 205, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Herentals

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Herentals aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herentals
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Herentals wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Herentals voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Herentals. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment