Woning isoleren Plombières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Plombières? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van platte dak en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je belangrijke informatie over isolatie Plombières. Denk aan items als dakisolatie en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-plombieres-4850

 • Structureel lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode4850
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€175,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand lees jij de meest toegepaste manieren om je woning in Plombières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Plombières kan erg voordelig (vanaf zo’n € 950 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Plombières kost plusminus €5750. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is grofweg €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er meerdere aantrekkelijke vormen. Hieronder benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Plombières (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Plombières is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 p/jaar. Op deze website check je de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Plombières. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€715
(€6850)
€910
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€225
(€2600)
€320
(€2700)
Spouwmuur€270
(€1250)
€660
(€2700)
€900
(€3550)
HR++ glas€205
(€2650)
€265
(€3750)
€380
(€5225)
isolatie plombieres 4850

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Plombières?

Wat is het voordeel van mijn woning in Plombières isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Plombières

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Plombières kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Plombières
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Plombières wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Plombières voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Plombières. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment