Woning isoleren Welkenraedt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Welkenraedt? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als muren isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Welkenraedt. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-welkenraedt-4840

 • Besparen op energienota
 • Temperatuur in eigen hand
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuik
GemeenteWelkenraedt
Postcode4840
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€175,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de populairste manieren om jullie woning in Welkenraedt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Welkenraedt is goedkoop (vanaf ongeveer € 780 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Welkenraedt kost plusminus €5500. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. De winst is grofweg €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog meer mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Welkenraedt (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van de woning in Welkenraedt kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per 12 maanden. Op deze website vind je de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Welkenraedt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€765
(€4500)
€1060
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€220
(€2450)
€345
(€3600)
Spouwmuur€325
(€900)
€540
(€1925)
€780
(€3550)
HR++ glas€240
(€2600)
€340
(€3700)
€395
(€4600)
isolatie welkenraedt 4840

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Welkenraedt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Welkenraedt isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals OCTA+ en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en dat bespaart tot €235 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Welkenraedt

Door te profiteren van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Welkenraedt voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Welkenraedt
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Welkenraedt wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Welkenraedt voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Welkenraedt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment