Woning isoleren Jalhay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Jalhay? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties zoals HR++ glas en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Jalhay. Dit kan gaan om vraagstukken over radiatorfolie plaatsen en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-jalhay-4845

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteJalhay
Postcode4845
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€175,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Jalhay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Jalhay is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 870 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €215 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Jalhay kost gemiddeld €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Hiermee bespaar je plusminus €810 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Jalhay (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Jalhay is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Jalhay. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3900)
€705
(€7150)
€940
(€8450)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€195
(€1800)
€305
(€3600)
Spouwmuur€230
(€825)
€590
(€2400)
€780
(€3375)
HR++ glas€190
(€2875)
€275
(€3075)
€420
(€5300)
isolatie jalhay 4845

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Jalhay?

Waarom zou ik mijn huis in Jalhay isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en dat bespaart tot €345 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Jalhay

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Jalhay aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jalhay
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Jalhay wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Jalhay voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Jalhay. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment