Woning isoleren Stene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Stene? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Stene. Dit kan gaan om topics als isolatie van de gevel en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-stene-8400

 • Besparen op energienota
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Interessante energiebespaarlening
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostende
Postcode8400
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de aantrekkelijkste manieren om je woning in Stene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stene is goedkoop (al vanaf € 790 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1700 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Stene kost om en nabij de €5100. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Je profiteert van ong. €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we nog een aantal rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Stene (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Stene kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Stene. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€705
(€4850)
€950
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€285
(€1600)
€390
(€3200)
Spouwmuur€265
(€875)
€610
(€2650)
€930
(€3125)
HR++ glas€250
(€2325)
€270
(€3650)
€420
(€4500)
isolatie stene 8400

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Stene?

Waarom mijn woning in Stene isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Oostende

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oostende voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oostende
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Stene wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Stene voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Stene. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment