Woning isoleren Oostkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oostkerke? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Oostkerke. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oostkerke-8340

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€168,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Verderop check je de meest populaire manieren om jullie woning in Oostkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oostkerke is financieel toegankelijk (ongeveer € 920 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1650 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oostkerke kost doorgaans €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Hiermee bespaar je grofweg €780, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele rendabele vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Oostkerke (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Oostkerke is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2750 m3. De besparing komt neer op €1275 p/jaar. Hierna kijken we naar de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Oostkerke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€715
(€4750)
€1170
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€240
(€2650)
€315
(€2800)
Spouwmuur€240
(€1050)
€450
(€2125)
€790
(€3400)
HR++ glas€220
(€2025)
€290
(€3275)
€350
(€4700)
isolatie oostkerke 8340

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Oostkerke?

Waarom zou ik mijn woning in Oostkerke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250 en dat levert gemiddeld op €220 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Damme

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Damme aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Damme
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Oostkerke wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Oostkerke voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Oostkerke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment