Woning isoleren Heist-Aan-Zee

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heist-Aan-Zee? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Heist-Aan-Zee. We gaan aan de slag met onderwerpen als de zolder isoleren en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-heist-aan-zee-8301

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8301
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€167,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website vind je de meest toegepaste acties om jullie woning in Heist-Aan-Zee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heist-Aan-Zee is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 770 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Heist-Aan-Zee kost gemiddeld €4750. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. De winst is ong. €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we verschillende interessante alternatieven. Hieronder benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Heist-Aan-Zee (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Heist-Aan-Zee is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Heist-Aan-Zee. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€595
(€7350)
€1230
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€285
(€2150)
€345
(€3400)
Spouwmuur€255
(€1000)
€730
(€2575)
€905
(€3075)
HR++ glas€250
(€2300)
€280
(€3800)
€410
(€5225)
isolatie heist-aan-zee 8301

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Heist-Aan-Zee?

Waarom zou ik mijn woning in Heist-Aan-Zee isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075 en besparen tot €340 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Brico, Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Knokke-Heist

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Knokke-Heist voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Knokke-Heist
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Heist-Aan-Zee wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Heist-Aan-Zee voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Heist-Aan-Zee. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment