Woning isoleren Lissewege

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lissewege? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals isolatie van de spouwmuur en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Lissewege. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van schuine dak en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lissewege-8380

 • Lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8380
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€169,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf zie je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Lissewege te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lissewege is interessant (vanaf plusminus € 890 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €2000 en het rendement ligt op zo’n €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, steenwol, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lissewege kost ongeveer €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Hiermee bespaar je plusminus €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we allerlei interessante opties. Hierna beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lissewege (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Lissewege is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. De besparing komt neer op €1425 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lissewege. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€805
(€4800)
€1110
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€215
(€1850)
€335
(€2900)
Spouwmuur€245
(€725)
€540
(€1975)
€925
(€3275)
HR++ glas€210
(€2425)
€330
(€4150)
€360
(€5350)
isolatie lissewege 8380

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lissewege?

Waarom zou ik mijn huis in Lissewege isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat bespaart tot €255 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Brugge

Met behulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Brugge op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Lissewege wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lissewege voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Lissewege. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment